Νέος νόμος που φιμώνει το Διαδίκτυο - Η ηλεκτρονική δικτατορία μεταμφιεσμένη ως «Πολιτική Ορθότητα»


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Ήταν δεδομένο ότι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μέσα ελεύθερης έκφρασης-ενημέρωσης, το διαδίκτυο, θα φορούσε αργά ή γρήγορα το φίμωτρο της λογοκρισίας των παγκοσμιοποιητών. Γιατί ότι πάει κόντρα στην Νέα Τάξη απλά μπαίνει σε «καραντίνα».

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον περιβόητο αντιρατσιστικό νόμο ν. 4285/2014 όπου: «καθιστᾶ ποινικὸ ἀδίκηµα τὴ δηµόσια, προφορικὴ ἢ διὰ τοῦ τύπου ἢ µέσῳ διαδικτύου ἢ µὲ ὁποιοδήποτε ἄλλο τρόπο ἐκφορὰ ρατσιστικοῦ καὶ ξενοφοβικοῦ λόγου.»
Έτσι, «ἡ φυλή, τὸ φῦλο, ἡ θρησκεία, οἱ γενεαλογικὲς καταβολές, ἡ ἐθνικὴ καταγωγή, ὁ σεξουαλικὸς προσανατολισµός, ἡ ἀναπηρία» απαγορεύεται να σχολιάζονται. [1]

Όσον αφορά τον νέο νόμο, ο οποίος είναι βασισμένος στο ονομαζόμενο «Πρωτόκολλο του Στρασβούργου», έρχεται ως διεύρυνση των πεδίων του αντιρατσιστικού νόμου, και κυρώθηκε από την Βουλή των “Ελλήνων” (;) την περασμένη Πέμπτη. Και συγκεκριμένα στοχεύει στα ρατσιστικά, ομοφοβικά και συκοφαντικά σχόλια και αναρτήσεις, στο διαδίκτυο, σε blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. [2] Έτσι, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι σχολιάζουν-αρθρογραφούν στο διαδίκτυο γιατί αν παραβούν τη νομοθεσία, κινδυνεύουν με κυρώσεις.

Εκ πρώτης όψεως ίσως να φαίνεται ως ένα θετικό μέτρο για να περιοριστεί η «ασυδοσία» του διαδικτύου αλλά δυστυχώς αυτό είναι μόνο το πρόσχημα, γιατί στην ουσία απειλείται ευθέως η ελευθερία έκφρασης. Έτσι:
  • Απαγορεύονται τα ρατσιστικά σχόλια: Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα το να λες ότι «οι άνθρωποι του ISIS είναι απάνθρωποι», θεωρείται ρατσισμός.
  • Απαγορεύονται τα ομοφοβικά σχόλια. Το να λες για παράδειγμα ότι η «ομοφυλοφιλία είναι ένα παρά φύσιν πάθος κατά την Ορθόδοξη Θεολογία», θεωρείται ομοφοβία.
  • Προσβλητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και η περιπαιχτική ειρωνεία στα πολιτικά δρώμενα-πρόσωπα, μπορεί υπό προϋποθέσεις να υπόκειται στον παραπάνω νόμο.
Και αυτά βέβαια είναι λίγα παραδείγματα της πρώιμης ηλεκτρονικής δικτατορίας η οποία είναι μεταμφιεσμένη ως «Πολιτική Ορθότητα» και είναι πλέον εν εξελίξει! [3] Γιατί πιθανότατα το επόμενο βήμα είναι να ποινικοποιηθεί ακόμη και η ενημέρωση από ιστότοπους που έχουν χαρακτηριστεί ως παράνομοι με βάση τον νόμο. Αλλά θαρσείτε γιατί πλέον έφτασε ο καιρός της ομολογίας, όπου θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι! Γιατί…

«Όποιος θα με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα ομολογήσω κι εγώ γι’ αυτόν μπροστά στον Ουράνιο Πατέρα μου.» (Ματθ. Ι΄ 32-33, Λουκ. ΙΒ΄ 8)

άρθρο από τον Κ.Ι.Κ.

Σημειώσεις:
[1] impantokratoros.gr : Ο αντιρατσιστικός νόμος προσβάλλει «την ελευθερία της έκφρασης» & προβάλλει την ...ελευθεριότητα των ηθών!
[2] newstag.gr : Με νομό θα τιμωρούνται τα ρατσιστικά, συκοφαντικά, υβριστικά και ξενοφοβικά μηνύματα στο διαδίκτυο
[3] synaxipalaiochoriou.blogspot.gr : Η ανηθικότητα της «Πολιτικής Ορθότητας» - Η κακοποίηση των εννοιών και της ελευθερίας του λόγου